Er jeg midt i tidsklemma eller økonomisk fri?

En liten bryllupsreise

Når jeg skriver dette er det søndag 22. august og jeg og mannen min skal snart dra på en liten bryllupsreise i 2 dager. Vi giftet oss 10. juli men har ikke hatt tid til å få litt alenetid ennå. Selv om vi giftet oss midt i ferien vår har det vært en hektisk sommer.

Mer jobb og mindre tid

Jeg jobber 50 % i en mindre bedrift, og de siste månedene har vi blitt en 100% stilling mindre på jobb. Noe som betyr at jeg må gjøre mye mer jobb, på like lite tid som før. Det som tidligere var regnskapsansvarlig er nå økonomi, innkjøp, logistikk og mye mer. Det er utrolig gøy og lærerikt og samtidig krevende.

I samme periode har jeg og mannen min gått mer inn i familiebedriften. Regnskapet er nå vårt ansvar, og det som vi trodde var en enkel overgang til et nettbasert regnskapsprogram har gått veldig trått.

Ja, og så er det snart innlevering av bacheloroppgave også. 1. november skal forskningen rundt «kvinner og investeringer» være levert. Det er for mye som skal gjøres og for liten tid rett og slett!

Økonomisk frihet?

I sommer har jeg hatt 2 uker sammenhengende ferie, og timene med overtid øker hver eneste måned… Er det økonomisk frihet? På en måte er det faktisk det. Ikke frihet, siden jeg jobber mer enn jeg føler jeg har tid til. Men økonomisk frihet,siden jeg ikke jobber for pengene.

Hvis jeg ville kunne jeg sagt opp min 50 % stilling og kun hatt 30-40% stilling i familiebedriften. Det har jeg råd til. Men jobben min gir meg så mye, at det ikke er et alternativ her midt i tidsklemma.

Tiden strekker ikke til

Utfordringen er at tiden ikke strekker til. Et fenomen de fleste sikkert kjenner til. Det er så mye som er morsomt og givende å drive med. MoneyPenny for eksempel. Å skrive en økonomibok for ungdom sammen med Beate Engelschiøn. Å holde kurs om økonomi og investeringer. Døgnet har bare 24 timer, og det er ikke tid til alt samtidig. Det må vanskelige prioriteringer til og noen ting må bare vente.

Frihet over hverdagen

Det å kunne ta en liten bryllupsreise når andre er på jobb er en fordel midt i en hektisk hverdag. Heldigvis kan jeg bestemme (nesten) helt selv over min jobb-situasjon. Jeg kombinerer 2 arbeidsforhold og kan samtidig levere sent, eller gå tidlig hvis jeg må. I sommer har jeg valgt å jobbe de dagene det har vært dårlig vær, og hatt fri på solskinnsdagene. Det gir en god følelse og en liten buffer mot den stress som er akkurat nå. De nærmeste dagene prioriterer jeg tid sammen med mannen min, og så får alt annet bli liggende til en annen gang. Det er en økonomisk frihet jeg unner alle!