Moneypenny bidrar til å gi kvinner større
økonomisk frihet

 Vår visjon for Moneypenny er å inspirere flere norske kvinner til å investere. Gjennom foredrag, dialog, events og nettverk inspirerer og oppmuntrer vi kvinner til å spare mer og investere.
Om oss

Om Beate Engelschiøn

Beate bor i Sandefjord med mann og 2 gutter på 9 og 11 år. Hun har i flere år jobbet som økonomisk rådgiver ved NAV Sandefjord, der hun har vært opptatt av å forebygge økonomiske bekymringer og bryte ned tabu om penger. I 2018 sa hun opp jobben for å kunne jobbe enda mer dedikert med formidling og å få folk til  ta grep om økonomien. Hun har siden jobbet kombinert som selvstendig næringsdrivende og som saksbehandler i NAV. På grunn av korona-epidemien ble store oppdragsmengder borte, og hun har gått tilbake i full stilling hos NAV, men driver som selvstendig ved siden av. 

I 2019 startet hun sammen med Linnéa Schmidt og Ann Christina Lykke den norske facebookgruppen MoneyPenny Norge. Gruppen var inspirert av den tilsvarende gruppen i Danmark, og andre liknende grupper i Sverige. Etterhvert kom også Jenny Lund til som administrator. 

Hennes ønske var å skape en plattform, hvor kvinner kunne møtes online og til events eller uformelle investeringscaféer, for å snakke og sparre omkring alt som handler om privatøkonomi og investeringer. Hun syntes måten bankene og finanshusene formidlet informasjon og inspirasjon om investeringer i liten grad traff henne. 

I dag er hun lidenskapelig opptatt av alt som har med personlig økonomi, investeringer og pensjon å gjøre.  Fra mai 2021 begynner hun også å jobbe med pensjonsformidling på heltid hos Statens Pensjonskasse. 

Gjennom Moneypennygruppen og Moneypenny and More-nettsiden ønsker hun å  fjerne tabuet som finnes i samfunnet vårt, at man ikke sånn uten videre snakker om økonomi.

Hun er særlig opptatt av at kvinner må tørre å ha økonomiske ambisjoner på egne vegne, og at alle fortjener den friheten det er å ha en trygg og sunn økonomisk hverdag. 
Ekstra Facts om

Mer om Beate

Beate har bakgrunn som gjeldsrådgiver. Hun har en bachelor i politisk økonomi fra NTNU, med videreutdanning i økonomisk rådgvning, personlig økonomi og juss, og pensjon. For tiden tar hun også en mastergrad ved Handelshøyskolen BI i HR og ledelse.  

Som investor er Beate den "kjedelige typen”, som tenker langsiktig i sine investeringer. Hun investerer nesten hele porteføljen sin i globale indeksfond, og bruker liten tid på investeringene i det daglige. Hun investerer en mindre andel i bransjefond som hun har ekstra tro på. Hun liker i tillegg å "krydre" porteføljen for å øke spenningen og interessen, og investerer derfor også i noen enkeltaksjer. Men også der er hun langsiktig og har en buy&hold-strategi. 

Målet med investeringene er å ha en fri økonomisk hverdag som gir rom for å følge drømmer og bruke tiden på de som står henne nær. 

Fun Facts om Beate: 

  • Hun elsker sushi og norske jordbær. Jordbær må være en av de få tingene der pris ikke spiller noen rolle når de første kurvene rulles ut i landet om sommeren. Hun er glad i å gå i fjellet, men gjør alt for lite av det ifølge henne selv. I 2006 syklet hun fra Nordkapp til Lindesnes med lillesøsteren sin, og skryter av det fremdeles, enda hun knapt har sittet på en sykkel siden. 
  • På fritiden er Beate vigsler og har viet nesten 70 par! Den nordligste vielsen hun har holdt var på fjellet på Svalbard på et øgleutgravingsfelt. 
  • Hvis døgnet hadde flere timer ville hun brukt mer tid på å skrive bøker og trent på å få grønne fingre. Planter dør under hennes omsorg. Hun elsker derfor snittblomster, fordi ingen forventer at de skal overleve mer enn 1 uke. 
OM OSs

Om Jenny Lund

Jenny Lund er opprinnelig svensk og har bodd fast i Norge siden 2004. Reiselysten har alltid vært stor, og etter videregående ble det noen år med reiser rundt i verden. Starten var et år på Fjordane Folkehøyskole, for så å jobbe seg videre på nye reiser. Det ble alt fra klovn i Dyreparken, cafemedarbeider i Toronto og på Beitostølen, aupair i Tyskland og på hotell i vakre Lake District i England.

Idag bor hun sammen med samboer og tre barn i Mysen. Hun er utdannet regnskapsmedarbeider og økonomikonsulent og fullfører nå en bachelorgrad i økonomi. Samtidig jobber hun som regnskap- og økonomiansvarlig i et mindre selskap.

Allerede som 14-åring startet Jenny å investere i fond. Overskuddet gikk blant annet til å finansiere reiser til Roskilde-festivalen.
Første aksjen kjøpte hun som 19-åring, det var en mindre sum i et svensk teknologiselskap. Fortsatt var sparing i fond hovedfokus. 20 år senere kom hun i gang på alvor med direkte investeringer i aksjer, og gleder seg hver mandag til å følge med på børskursene. 

Omtrent samtidig som MoneyPenny Norge ble startet i 2019 begynte Jenny å blogge om økonomi på Lev-Mer. Drivkraften var, og er fortsatt, å inspirere andre til å ta kontroll over egen økonomi. Jenny var allerede fra starten en aktiv deltaker i MoneyPenny Norge og Jenny og Beate fant ut at de hadde samme mål og visjoner. Et samarbeid ble raskt til, og Jenny ble med som administrator i 2020. Foredrag, live streaming og Q&A om sparing, investering og pensjon er resultatet så langt. Og en ungdomsbok om økonomi er under produksjon. 
Om oss

Mer om Jenny

Økonomi er den store lidenskapen til Jenny og gjennom MoneyPenny Norge, bloggen Lev-Mer og arbeid med å skrive bok gjør at hun får utløp for trangen til å snakke om økonomi, diskutere med andre og lære mer.

I 2019 oversatte Jenny den svenske bestselgende økonomiboka "Ut ur ekorrhjulet" til norsk. Tittelen på norsk er "Fra rotterace til ekornlykke" og den finner du her.

I regi av MoneyPenny har Jenny holdt Q&A om blant annet crowdfunding med Linn Hoel, som er daglig leder i Kameo. Denne investeringsformen passer Jenny godt, hvor det er mange eiendomsprosjekter og en nærhet til selskapene man ikke får på børsen. Som mest har Jenny gått inn med kapital i nærmere 40 selskaper og holder oversikt over investeringene i et eget Excel-ark. 

I 2021 skal Jenny skrive bacheloroppgaven, og tema er selvfølgelig kvinner og økonomi! Hvordan får man kvinner til å investere mer? Vi som driver MoneyPenny vet at en del av løsningen er å tilby grupper hvor kvinner kan diskutere alt innen økonomi og investering, uten å føle at spørsmålene er for mange eller for enkle. 

Jenny har alltid hatt et mål om oppnå økonomisk frihet, alt siden hun som tenåring oppdaget det fantastiske med rentes rente effekt. Samtidig elsker hun å reise, og har i alle år jobbet mindre enn 100 %. Allikevel har Jenny klart å spare og investere penger under årenes løp, også som alenemamma. Gjennom å være sparsommelig har hun gått fra leilighet, til rekkehus for så å kjøpe bolig. Boligen ble kjøpt mens Jenny var aleneforelder og student uten fast jobb. Alt er mulig når sparekapitalen er på plass!

Fun Facts om Jenny: 

  • Hun har 4 ulike fondskontoer hvor pengene skal gå til reiser, planen er Australia, USA, Safari ( til 50-års dagen) og India.
  • Når Jenny reiser søker hun nye opplevelser. Det litt utover det vanlige. I Budapest fant hun en dyre-cafe, hvor du kan kose med alt fra slanger, kaniner, kameloner og skilpadder. I Praha besøkte hun en pub med spesialisering på ulike typer øl. Kaffe-øl falt ikke helt i smak. 
  • Skiskyting er en favorittavkobling. Tidligere var hun helt hektet og hadde full oversikt over nesten alle utøvere, fra Norge og andre land.
  • Hun leser veldig raskt, og går gjennom en mengde bøker i måneden. Som oftest økonomibøker, men også krim. Når Jenny leser kan unger krangle og huset brenne ned uten at hun merker noen ting.   
  • Hver dag må hun ut på en liten tur, vinterstid blir minsten med i pulk i nabolaget. Om sommeren går turen ned til sentrum og langs elva. 
  • Hun har en drøm om å ha høner og leve et litt roligere liv, men innser også at høner og reising rundt i verden ikke er helt forenelig. 

Moneypenny fellesskap

I facebook gruppen Moneypenny Norge - Kvinner om aksjer og personlig økonomi er det nærmere 30.000 kvinner som daglig sparrer om alt innenfor økonomi, pensjon, bankskifte til investering og aksjer. Det er stor aktivitet med mange spørsmål hver dag, og det foregår alltid i en god og hyggelig tone.

Moneypenny er et koselig og trygt sted å være, for i Moneypenny heier alle på hverandre og støtter og hjelper så godt man kan. 

The secret of getting ahead
is getting started.

Mark Twain

The key to making money
is to stay invested.

Suze Orman
Har du spørsmål eller en idé til et event?
Vi vil SÅ gjerne høre fra deg!
Trykk her for å komme i kontakt
Vil du være en del av Norges største nettverk for kvinnelige investorer?
Meld deg inn i Facebookgruppen her