Renteradar – få beste rente på boliglånet!

renteradar

Reklame/samarbeid med Renteradar//

Følg med på renta

Nylig ble styringsrenten satt opp med 0,25 prosentpoeng til 0,75 %. Når styringsrenten øker, følger bankene opp med å øke boliglånsrentene. Vi er opptatt av å spare i hverdagen, men det er på ting som boliglån og forsikringer det virkelig å hente. Dessverre er det ikke sånn at bankene belønner lojale kunder med de beste rentene. Tvert i mot er det de som er gode til å forhandle, eller som bytter bank, som får de billigste lånene. Tirsdag 29. mars hadde vi med oss markedssjefen i Renteradar, Sindre Noss, på livesending, for å snakke om hvordan få beste rente på boliglånet. Her får du et sammendrag av hva vi snakket om, og helt til slutt: link til selve Q&A- opptaket.

Hva er Renteradar?

Renteradar lar deg enkelt sammenligne boliglånsrenten din mot markedets beste tilbud. Gratis og automatisk får du full oversikt på 2 minutter. Med 2 klikk kan du enkelt forhandle ned renten eller starte å bytte bank med bedre tilbud.

Til sammen har brukerne av Renteradar spart over 200 millioner kroner i året (!) på lavere boliglånsrente siden lanseringen i 2020.  De har nå over 50 000 registrerte brukere, og i følge Renteradar  selv har 80 % av de som brukt tjenesten fått lavere boliglån.

29. mars arrangerte vi Live Q&A med renteradar.

Dette ønsket vi å høre mer om, og samtidig få noen gode tips for å møte renteoppgangen. Derfor arrangerte vi en Live Q&A sammen med renteradar. Her får du en liten oppsummering av spørsmålene vi gikk gjennom!

Hva har kommende rentehevinger å si for folks vanlige økonomi?

Styringsrenten økte forrige uke, noe som betyr at flere banker setter opp boliglånsrenten. Denne rentehevingen vil tre i kraft for eksisterende kunder fra rundt mai 2022. Norges Bank har dessuten varslet ytterligere syv rentehevinger de neste 2 årene. Disse rentehevingene kan bety en dobling av dagens rentenivå på boliglån i slutten av 2023.

Snittrenten blant Renteradar sine brukere er nå på 2,15 %, og et gjennomsnittlig boliglån i Norge er på 3 millioner kroner. Med en rente på 2 % betaler man 60 000 kroner i rentekostnader i året på et slikt boliglån. Hvis vi antar at Norges Bank vil følge rentebanen og øke styringsrenten som planlagt vil denne kostnaden dobles til 120 000 kroner om drøye to år. Det betyr 5 000 kroner mer i renteutgifter, hver måned.

Er det lurt å binde renta nå? Bør du slå til eller ikke?

Bankene er ofte litt treige på å følge markedet og heve fastrenten. En fordel med å binde renten er at du har forutsigbarhet på hva du betaler på boliglånet i perioden du avtaler med banken. Uansett om styringsrenten går opp eller ned, vil boliglånsrenten holde seg stabil. Om du bør slå til med å binde renten eller ikke, er det vanskelig å gi et fasitsvar på. Likevel har Sindre én klar anbefaling. Han er ganske sikker på at bankene i løpet av de neste par ukene kommer til å heve fastrentene ganske mye. Hvis du har vurdert å binde renten, bør du gjøre det nå.

Hvilken bank har den beste renta på boliglån nå?

Statens Pensjonskasse har den laveste boliglånsrenten akkurat nå, dersom du har mulighet til å få det. Bankene som har blant de laveste rentene er for eksempel digitale banker som Bulder Bank, Nybygger, Himla og NORDirekte. Disse bankene tilhører ulike sparebanker og er deres landsdekkende digitale konsepter mot selvbetjente boliglånskunder. 

I tillegg har Sbanken gode tilbud for visse kundegrupper. Et annet tips er at du kan få lavere boliglån dersom du har medlemskap i en organisasjon som har avtale med en bank. Dette gjelder for eksempel Akademikerne, YS, LO, Unio og Norsk Sykepleierforbund.

For å finne den beste boliglånsrenten for akkurat deg, bør du sjekke ut Renteradar sin tjeneste.

Hvor enkelt det faktisk er å bytte bank og hvordan du går frem?

Kan du få lavere boliglånsrente i en annen bank, er det ikke så vanskelig å flytte boliglånet. Det er enklere å bytte bank enn mange tror. Banken tar som regel av seg det meste. Du kan som regel be om et uforpliktende tilbud ved å logge inn med BankID og legge inn noe informasjon. Du sender inn søknadsinformasjonen elektronisk, og kort tid etter tar banken kontakt med deg.

Bankene vil alltid kreve at du oppretter en konto hos dem hvor renter og avdrag trekkes fra. Noen banker vil si at du må flytte lønnskontoen din, men det har de egentlig ikke rett til og flere banker har gått bort fra dette.

 

pastedGraphic.png 

Hvis du ønsker å se hele opptaket av Q&A med Renteradar finner du det i linken:
Se hele opptaket av Q&A med Renteradar her. 

 

Signatur Beate og Jenny